Ett beroende

Time for some blogging! Har tänkt på en sak. Jag är nästan helt säker (eller okej jag är säker) på att jag har ett beroende och det är så sjukt jobbigt! Det finns nog en massa människor som har ett beroende. Oftast är det rökning tror jag i alla fall. Men beroende kan ju komma i alla olika former och jag tror inte riktigt det spelar någon roll vad det är för beroende. För oavsett vad det är för beroende så är det sjukt svårt att sluta med det! 
 
Jag är sockerberoende. Jag måste få i mig någon from av socker varje dag när det är som värst. På grund av detta så har jag ju gått upp i vikt liksom. Får jag inte i mig socker börjar jag må dåligt. Jag får ont i huvudet och det känns som om jag ska svimma. Att det känns som att jag ska svimma har jag faktiskt varit hos doktorn för. Jag trodde det handla om något annat men märkte sen själv att det uppkommer när jag slutar få i mig sötsaker. Och det kan handla om allt ifrån godis till chips. Alltså bara det är massa onyttigt och socker i så är jag nöjd. 
 
Att ha ett beroende är verkligen en kamp inte bara varje dag utan verkligen varje minut för min del. Jag måste ständigt ha kontroll över mig själv att inte råka tappa kontrollen för sekunden och sedan ta en kaka eller en godis. Jag måste även kontrollerna mig själv så jag inte tänker "men nu har jag inte ätit sött på två dagar så då har jag rätt till att äta något". Denna tanken är så sjukt jobbig! Och då krävs det verkligen självdiceplin för att säga nej vilket inte är det lättaste. 
 
Men har i alla fall tänkt att fram till den 24 dec, alltså julafton, ska jag inte få äta något söt. Detta har jag lovat mig själv flera gånger men brytit det. Men jag måste verkligen försöka. Dock firar jag jul 25 så egnetligen borde jag ta 25 men får se. Började i lördags egentligen (30 nov) men räknar från och med 1 dec. Så inga sötsaker eller liknande. När jag går och fikar med kompisar går det lika bra att äta macka. 
 
Kan ju säga i alla fall att detta är sämsta månaden jag väljer att göra detta men hoppas på att jag klarar detta! Tänkte försöka uppdatera varje dag här hur det går. Får se hur det går med den saken också haha! Blogga är inte min starka sida ;) Och sen blir det ju att träna också. Massa träning! 
 
Men ska äta kvällsmat nu så uppdaterar imorn! Puss och hej!
 
Bilden har inget med inägget att göra men rolig xD Jag till vänster och min syrra till höger ;) 
 
 
 

Kommentarer
johanna säger:

Jag har en advents kalender just nu och det skulle vara jätte kul om du ville delta! :)

2013-12-02 | 20:13:49
Bloggadress: http://johannabellander.vionno.se
angelijna säger:

https://www.youtube.com/watch?v=u25rP0-F_ko

kolla gärna in min nya cover, GILLA och släng även in en kommentar och dela med era vänner, skulle betyda super mycket för mig, tack!:)

2013-12-02 | 22:12:58
Bloggadress: http://dampidompe.blogg.se
Sara säger:

Jag har hamnat i samma beroende.. :(

2013-12-03 | 00:14:18
Bloggadress: http://sausan.blogg.se
Sara säger:

Jag har hamnat i samma beroende.. :(

2013-12-03 | 00:14:18
Bloggadress: http://sausan.blogg.se
marina säger:

sv. Okej okej. :) Jag ska rita och sen ikväll slå in lite julklappar.

2013-12-03 | 09:56:29
Bloggadress: http://marinapalme.blogg.se
Amanda [SPONTAN] säger:

Intressant läsning :)

2013-12-03 | 12:42:01
Bloggadress: http://spontan.blogg.se
Emmy säger:

Har också känt enormt mycket för socker på sistone men verkligen försökt sluta, började med att sluta med sötsakerna i småätandet och hittills har det gått bra - så jag hoppas du klarar dig bra också när du avvänjer dig lite från socker :)

2013-12-04 | 15:21:59
Bloggadress: http://eeemmylam.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback